Rólunk

Szia, Ági vagyok, a Zizegjünk.hu testi-lelki anyukája. 

Egy ADHD-val élő fiú diagnosztizálatlan ADHD-s anyukája. 

2014. óta főállásban családfotós, 2021. óta kifejezetten a zizegős családokkal a fókuszban. Mert én akkor érzem elememben magam, akkor lubickolok, akkor teljesedek ki, ha zizegni lehet, ha ötletelni lehet, ha szervezkedni lehet, ha zizegős gyerekekkel a fűben gurulni lehet fotózás közben. Nem jövök zavarba, ha a gyerekek meg sem állnak, ha szélvészként rohannak át az életen, ha ellenállnak, ha begubóznak a saját világukba. 

Mert ez pont így van jól. Mert ők pont így vannak jól. 

Innen indult a Zizegjünk is, ennek a gondolatnak szerettem volna más módon is hangot, figyelmet adni.  

A márka és egyben a küldetés 2022. november 8-án indult. Nagyon emlékszem a napra, pedig nem terveztem. Nem volt stratégiám arra, mikor és milyen kampánnyal indítok. Nem volt stratégiám a termékekre, a nyitó időszak marketingjére, nem voltak alvállalkozóim sem. Nem azért, mert ne tudnám pontosan, hogyan kell, 15 év marketinggel a hátam mögött nem lett volna ezzel gond. 

 

A Zizegjünk nem azért jött létre, mert egy menő pólós webshopot akartam csinálni. Ha így lett volna, nem így nyitok akkor novemberben. 

A Zizegjünk úgy jött létre, hogy megszületett bennem a hívás, a misszió.

Nem halkan jött. Robbant, a fülembe kiabált. Kiabálta, hogy nagyon ideje van annak, hogy ledöntsük a stigmákat az ADHD-val, autizmussal, bármilyen "mássággal" kapcsolatban. 

Ideje van annak, hogy mi érintett szülők és "szimpatizánsok" összetartsuk, támogassuk egymást. Hogy érezzük: nem vagyunk egyedül. 

Ideje van annak, hogy beszéljünk másoknak is arról, milyen ADHD-val vagy máshogy összerakva élni. Mert a tájékoztatáson, az edukáláson keresztül történik majd meg az elfogadás, a destigmatizálás is. 

Ebben az első 5 hónapban nem én vittem a Zizegjünköt, ő húzott engem, én futottam utána. Micsoda öt hónap volt! 

Ha nagyon marketinges akarnék lenni, azt mondanám, hogy az ötlet validálása elég egyértelműen és pozitív kimenettel történt meg. 

2023 őszén, egy kis pihenő után folytatjuk. 

A pólók helyét a könyvek, önismereti könyvek, a blogcikkek, a segédanyagok és 2024-től az egyéni tanácsadás veszi át.